simplebooklet thumbnail

Voka Health Community is sinds 2011 gestart als een open innovatieplatform voor ondernemers, zorgprofessionals, onderzoekers en patiënten in Vlaanderen en Brussel, met focus op vernieuwend ondernemerschap in de brede gezondheidszorg. We tellen vandaag zo'n 160 leden-organisaties die elk actief bijdragen aan een verankering van innovaties in de witte economie.. De generieke werking van de Health Community is gebaseerd op 4 types activiteiten: netwerking, kennisuitwisseling en visievorming, nieuw ondernemerschap en communicatie en inspiratie. Deze folder biedt u een overzicht van alle activiteiten die in 2016 op de planning staan.

Voka Health Community 

Kalender 2016

 

Situering

Voka Health Community is sinds 2011 gestart als een open innovatieplatform voor ondernemers, zorgprofessionals, onderzoekers en patiënten in Vlaanderen en Brussel, met focus op vernieuwend ondernemerschap in de brede gezondheidszorg.

De missie van Voka HC blijft ook de komende jaren dezelfde: vanuit open innovatie samenwerking tussen ondernemingen, zorg, onderzoekers en patiëntengroepen stimuleren en ondersteunen om zo meer ondernemerschap en een sterkere verankering van innovaties in de witte economie in België te brengen.

 

Model

Voka Health Community telt vandaag 160 leden-organisaties; allen leden van Voka, die specifiek binnen de Health Community extra samenwerken en bijdragen. We behouden verschillende categorieën jaarlijkse bijdrages voor de Health Community, die de generieke werking omvat, gebaseerd op 4 types activiteiten: netwerking, kennisuitwisseling en visievorming, nieuw ondernemerschap en communicatie en inspiratie.

 

Voka HC Focust zich op volgende inhoudelijke lijnen:

  1. Tailored healthcare (zorg op maat): personalised health and care: patient empowerment in new healthcare communities//CASMA

  2. Digital healthcare (digitale zorg): Digitalisering en technologische ontwikkeling gezondheidszorg

  3. Integrated care (geïntegreerde zorg): integratie van zorg doorheen diverse omgevingen en processen

 

Themagroep Preventie

o.l.v.

Sofie Bekaert (UZ Gent) 

Olivier De Greve (WeightWatchers)