simplebooklet thumbnail

of 0

OVER JELLE

Geboren om te sporten

Laten we beginnen van bij mijn eerste stapjes. Vanaf het moment dat ik zelfstandig kon wandelen/lopen begon ik tegen een bal te trappen. Op 5-jarige leeftijd werd dan ook gevraagd of ik zin had om te komen voetballen bij onze plaatselijke club KFC Pulderbos. Al snel bleek dat onze ploeg meer dan talentvol te noemen was! Tijdens de jeugdreeksen werd ik opgeroepen voor de VACLA selectie (=Vereniging van Antwerpse Clubs Lagere Afdelingen). Deze selectie vertegenwoordigt de beste jeugdspelers van de provincie Antwerpen. Niet veel later kreeg ik dan ook een aanbieding van Lierse SK om enkele testtrainingen bij te wonen waarna enkel de allerbeste spelers kans maakten om voor Lierse te gaan spelen. Helaas ben ik nooit echt doorgebroken.. Verder was er ook nog interesse van Nijlen en Lyra maar dan speelde ik liever samen met mijn jeugdvrienden! Achteraf bekeken had ik misschien toch de kans moeten nemen.....

 

Gelukkig ben ik wel blijven voetballen en zo speelden we dan ook kampioen bij de miniemen! Een onvergetelijk moment!!! Ik groeide gestaag door en kwam uiteindelijk bij de reserven terecht waar ik plots mijn vertrouwde positie op het middenveld moest verlaten en in de verdediging werd geposteerd. Jammer genoeg kon ik me ook hier uit de slag trekken en heb ik sindsdien nagenoeg altijd als verdediger gefungeerd. Achteraf bekeken was dit een voordeel want ik kon me volledig uitleven op de flanken en regelmatig de tegenstander verrassen!

 

Eerste ploeg KFC Pulderbos

Uiteindelijk kwam ik ook terecht in de eerste ploeg van KFC Pulderbos waar we in mijn 2e seizoen nipt de titel moesten laten gaan aan Hove Sport. Met een 2e plek dat seizoen waren de verwachtingen voor de eindronde uiteraard zeer hoog! Helaas verloren we tegen Schilde na een 3-4 verlies thuis en een 1-2 winst in Schilde. Nét niet genoeg voor de volgende ronde. Seizoen 2013-2014 speelden we niet mee voor de titel maar streden we tot op de laatste speeldag voor een eindronde ticket. Dit laatste ticket zou worden uitgedeeld na een rechtstreeks duel op de laatste speeldag tegen Westmalle. Met een droge 0-3 overwinning speelden we in de eindronde eerst tegen Brecht en vervolgens dé match om promotie tegen Mol. Thuis werd met 2-1 gewonnen maar liep ik zelf een (zoveelste) blessure op. In Mol moest ik dus helaas toekijken van de zijlijn maar de sfeer was echt geweldig! We zaten namelijk op een zucht van promotie maar bij het fluitsignaal stond het 2-1 voor Mol. Verlengingen moesten uitsluitsel brengen. Het werd uiteindelijk nog 2-3 in ons voordeel waardoor we naar 3de provinciale promoveerden!! Het feestje achteraf mocht er zeker zijn! Wat een dag!! Ook dit zal ik nooit meer vergeten!

Carrière Switch

Derde provinciale was een donkere periode voor mezelf en Pulderbos. Ik sukkelde zelf heel regelmatig met blessures en ook Pulderbos kon niet meer gered worden van degradatie naar 4e provinciale. Tijdens dit seizoen ben ik me gaan toeleggen op hardlopen om toch wat conditie te onderhouden omwille van de vele blessures. Zo kwam ik ook aan de start van mijn eerste wegwedstrijd te Diest. Ik werd knap 12e op de 6 km en wou meer. Voetballen werd zo wat aan de kant geschoven en ik begon me meer en meer te focussen op hardlopen. Onrechtstreeks werd voetbal minder belangrijk en op het einde van het seizoen nam ik dan ook de beslissing me in te schrijven bij Atletiekclub Herentals (=ACHL). Nochtans had ik ook een aanbieding van VC Poederlee op zak die me de belofte deden mee te strijden om de titel (Poederlee werd uiteindelijk 3e en promoveerde naar 3de provinciale na winst in de eindronde!). Uiteindelijk viel mijn keuze op atletiek. Sinds ik aan hardlopen doe heb ik geen blessures meer (of toch nagenoeg geen meer). Na 2 maanden trainen op ACHL kreeg ik van trainer Fons mijn eerste trainingsschema. Na een korte inwerkperiode trainde ik al snel 5x per week i.p.v. mijn gewoonlijke 2x per week. 

 

Leuk weetje: Ook tijdens mijn voetbalcarrière liep ik graag en was ik steevast voorin te vinden tijdens onze duurlopen. 

‚ÄčEnkele Gegevens

 • Naam: Jelle Oostvogels

 • Geboortedatum: 29 mei 1991

 • Relatie: Kim Smits! ♥
 • Woonplaats: Poederlee

 • Studies: Logistiek Management (KDG)

 • Werk (huidig): 

  • Document Management Assistant - Pentair Aquatic Systems (Herentals)

 • Werk (vorig):

  • ‚ÄčGroupage Desk - Transfennica (Pulderbos)

  • Planner Export Chemicals - Kuehne + Nagel (Antwerpen)

 • Lengte: 1m79

 • Gewicht: 68kg

 • Atletiekclub: AC Herentals

 • Trainer: Fons Wuyts

 • Kinesist: Mathias Bronder (KineBaMa)
 • Sportarts: Dr. Piet Bouquillon (Praktijk Boekel)

OVER SNELLE JELLE

Ontstaan

Laten we zeggen dat mijn blognaam voor de hand liggend was. Een goede naam moet catchy klinken en makkelijk te onthouden zijn. Tijdens mijn voetbalperiode werd ik al eens met "Snelle Jelle" aangesproken dus mijn keuze was snel gemaakt. Bovendien ben ik niet van de traagste dus ik denk dat dit goed gekozen is. :-)

 

Website

Zowel mijn papa als schoonvader hebben in het verleden op een hoog niveau hun sport beoefend. Papa was een zeer talentvol voetballer en mijn schoonvader had bakken talent voor het hardlopen! Beiden hielden ze verslagjes, krantenartikels, medailles, etc. bij van hun wedstrijden of glansrijke prestaties. Telkens zij hun verhaal vertellen over hun sportcarriere zie je de fonkelingen in hun ogen! Zo trots op hun verwezenlijkingen, trots op de liefde voor hun sport! Ook ik hou ervan om naar hun verhalen te luisteren. Het kon dus niet uitblijven dat ook ik verslagen zou gaan schrijven van mijn wedstrijdervaringen en prestaties! Van een website met enkel korte verslagen ben ik al snel doorgegroeid naar een volwaardige website met allerlei leuke weetjes over mezelf. 

 

In de toekomst zal ik alvast proberen mijn blog naar een waardig niveau te tillen dat voor menig sporter leuk en interessant om te lezen zal zijn!

 

Facebookpagina

Om mijn blogposts snel te kunnen delen met mijn fans en andere atleten heb ik onlangs ook mijn eigen facebookpagina "Snelle Jelle Running" opgestart. Via deze pagina kan ik snel mijn blogposts delen en kleine posts het wereldwijde web insturen.