simplebooklet thumbnail

Ontdek het geheim van een succesvolle praktijk! is een boek over succes. Het leidt je met een duidelijke uitleg door 5 stappen die elke ondernemer zou moeten kennen. Dit boek is geschreven voor gewichtsconsulentes maar is te gebruiken door iedereen met een praktijk.

of 0

Ontdek het geheim van een succesvolle praktijk!

 

Gefeliciteerd!

Met dit boek heb je een belangrijke stap gezet naar een succesvolle praktijk. 

 

Mijn naam is Corine Brundel. Een aantal jaar geleden nam ik de beslissing om terug te gaan naar mijn oorspronkelijke vak. Ik startte mijn eigen marketing- en trainingsbureau - de Online Marketing Academie. 

 

Voordat ik die beslissing nam, heb ik jarenlang een succesvolle praktijk gehad als gewichtsconsulente. Soms denk ik nog weleens terug aan de tijd dat ik mijn praktijk had. Wat was ik blij dat ik al veel wist van marketing. Het hielp me nieuwe cliënten te krijgen én te houden. Want dat was best moeilijk!

 

De afgelopen jaren heb ik veel nationale- en internationale trainingen gevolgd over marketing en ondernemersschap. Veel heb ik uitgeprobeerd. Al mijn hele leven wil ik alles wat ik leer met anderen delen. Ik heb niet voor niets jarenlang marketingles gegeven op een HBO. Daarom ga ik al mijn inzichten, ervaring en kennis gebruiken om jou te helpen een succes van jouw praktijk te maken. Ik vertel je precies wat werkt, en wat niet. Laten we dus snel beginnen....

Inleiding

MGSPI komt van de Open Circles Academy en is een Engelse afkorting. Om het je makkelijk te maken, heb ik daar een Nederlandse variant op bedacht: MDSPI. Het is een makkelijk te volgen stappenplan om goed op een rijtje te krijgen wat jij met je praktijk wilt bereiken en hoe je dat wilt doen. En geloof me zonder deze stappen is de weg naar succes een stuk lastiger!

 

MDSPI staat voor:

 

 • Mindset

 • Doel

 • Strategie

 • Plan

 • Implementatie (doen)

Een ezelsbruggetje om deze afkorting te onthouden is 

Mijn Doel = Succes en een Prachtig Inkomen!

 

In dit boek nemen we deze stappen samen door. Maak in ieder geval alle opdrachten. Ondernemen is vooral doen. Hoeveel je ook leest en leert, je zult pas resultaat zien als je dingen doet!

M voor Mindset

Wat is jouw ondernemersmindset? Dit is eigenlijk de belangrijkste vraag die je moet kunnen beantwoorden om jouw praktijk succesvol te maken. Hoe zie jij jezelf dus als ondernemer? Ben je ondernemer geworden, omdat je dat altijd al wilde? Of kon je geen werk vinden en zou je liever voor iemand anders werken? 

 

Ben jij bang voor succes?

Je verkoopt immers jezelf. Vind jij dat je geld mag verdienen met wat je doet? En hoe zit dat met succes hebben? Ben je een 'echte' hollander en leef je volgens het principe 'doe maar normaal da's gek genoeg?' Misschien ben je verbaasd dat ik je deze vragen stel, maar je zult verrast zijn hoeveel gewichtsconsulentes het moeilijk vinden om te onderhandelen en hun dienst te verkopen. Ik kan me nog goed herinneren hoe moeilijk ik dat zelf vond in het begin!

 

We sluiten dit hoofdstuk daarom af met wat vragen die je duidelijk maken wat jouw ondernemersmindset is.

Voor veel van ons is dit de eerste keer dat we ondernemers zijn. En echt, dat is iets heel anders dan werknemer zijn. Je doet nu alles zelf en merkt waarschijnlijk dat je een groot deel van de tijd bezig bent met andere dingen dan je vak. 

Doe jij aan time-management?

Als ondernemer moet je je uren bijhouden, administratie doen, computerproblemen oplossen, kantoorartikelen kopen en nog veel meer. En wat dacht je van marketing? Een goede ondernemer is maar liefst 60 % van de tijd bezig met marketing. Je hebt het dus drukker dan ooit. En je doet veel dingen waar je eigenlijk maar weinig vanaf weet. Dat moet je allemaal dan ook nog alleen doen in veel te weinig tijd.... toch?

 

Nou eh, nee dus. Er zijn echt andere, betere manieren dan alles alleen te doen. Kijk eens om je heen en vraag om hulp, ga naar netwerkbijeenkomsten en verzamel mensen om je heen waar je iets van kunt leren. Je zult merken dat het niet alleen makkelijker maar ook leuker wordt om te ondernemen!

M voor Mindset

M voor Mindset

Wie is jouw voorbeeld?

Annemarie van Gaal is een bekende onderneemster. Zij schopte het van alleenstaande moeder tot een succesvolle zakenvrouw, eerst in Rusland en vervolgens in Amsterdam als investeerder, belegger in vastgoed, eigenaar van een tijdschriftenuitgeverij en auteur van de bestsellersSucces (55.000 verkochte exemplaren) en Ambitie (27.500 verkochte exemplaren, inmiddels zevende druk in de winkel). Onlangs verscheen haar derde boek, Exitalles wat je moet weten over scheiden.

 

Ze werkte mee aan financiële programma's als Dragons DenTen Einde Raad en Een dubbeltje op zijn kant. Ook heeft ze wekelijks columns in Het Financieele Dagblad en Margriet

 

Ik heb veel bewondering voor Annemarie. Door hard te werken en met veel lef is zij succesvol geworden. En dat is niet zomaar gegaan. Zij moest doorzetten op moeilijke momenten en soms lastige beslissingen nemen. Maar zij hield vertrouwen in haar zelf en haar plannen. Nu deelt ze haar kennis en ervaring in boeken en tv-programma's. Mooi verhaal toch?

 

Als je moeilijke beslissingen moet nemen als ondernemer, helpt het om je af te vragen wat jouw voorbeeld zou doen. Dus, wie is jouw voorbeeld? 

M voor Mindset: spierballenbericht

Het is tijd om duidelijk te krijgen hoe jij jezelf verkoopt. Daar gebruiken we deze invuloefening voor. Ik noem het mijn spierballenbericht. Oefen vanaf nu elke dag op jouw spierballenbericht. Net zolang tot het vertrouwd voelt. Vul de gegevens in die tussen haakjes staan.....

 

Dag, ik ben (naam), (beroep) en ik help mensen (welke mensen) met (probleem van je doelgroep). Als ze met mij werken dan (voordeel) en (voordeel). Dit helpt hun (reden) en (reden). 

 

Voor mij ziet dit er zo uit: Dag, ik ben Corine Brundel, marketingtrainer en ik help ambitieuze vakvrouwen meer te verdienen met hun praktijk. Als ze met mij werken dan krijgen ze een stevige basis voor hun praktijk en trekken ze hun ideale klanten aan. Hierdoor helpen ze meer mensen en verdienen ze meer geld  terwijl ze  minder hard werken

 

Zo simpel is het voor mij. Jij helpt mensen iets te bereiken wat ze graag willen en ik deel mijn marketing kennis en ervaring zodat jouw praktijk goed loopt en jij meer mensen kunt helpen. Zo maken we samen de wereld een stukje mooier, toch?

Stel je wilt op een strandvakantie. Hoe ga je daar dan heen? Op de fiets? Met de auto? Met het vliegtuig? Met de trein? Met een boot? Met de caravan? Op een waterfiets? Lopend? Neem je eten en drinken mee

 

'Ja', denk je misschien 'dat hangt ervan af waar ik precies heenga'.... En dat klopt natuurlijk. Als je ergens heen wilt, is het handig om zo precies mogelijk te weten waar je heen wilt. 

D voor Doel, waar wil je heen?

Dus niet alleen de bestemming, maar de periode, het soort accommodatie, de vakantiedata, het weer in die periode, het budget etc. Als we op vakantie gaan, vinden we dit heel normaal.

 

Hoe komt het dan dat dit vaak niet zo is voor zakelijke doelstellingen? Er zijn veel gewichtsconsulentes, coaches en andere vakvrouwen met een praktijk, die geen duidelijk doel voor ogen hebben.... maar hoe weet je dan of je het goed doet? Als je niet weet waar je heen wilt, maakt het ook niet uit waar je uitkomt. Het bedenken en opschrijven van duidelijke doelen is de tweede belangrijke stap naar succes!

D voor Doel

Oké, genoeg gepraat we gaan weer aan het werk. Ik heb een paar vragen voor je die je helpen duidelijk te krijgen wat jij met jouw praktijk wilt. Alleen lezen is niet genoeg! Dus pak pen en papier en beantwoord alles zo uitgebreid mogelijk. Daar gaan we....

 

1. Toen je voor het eerst hoorde over jouw branche, wat was de droom die je ertoe aanzette jouw bedrijf te starten? 

2. Hoeveel mensen wil je helpen in 1 maand?

3. Hoeveel geld wil je verdienen per maand? (Verdubbel je antwoord!)

4. Hoeveel uur wil je in je praktijk werken?

5. Welke groep mensen had je in gedachten toen je voor het eerst nadacht over je praktijk? Omschrijf deze groep zo volledig mogelijk.

6. Waarom wil je deze groep helpen?

7. Waarom dacht je dat jij dit het beste kon?

8. Waarom wilde jij ondernemer worden?

'Kat welke weg zal ik nemen?' vraagt Alice in Wonderland. 'Dat hangt ervan af', zegt Cheshire kat. 'Waar wil je naartoe?' Dat weet ik niet, zucht Alice. 'Dan maakt het ook niet uit welke weg je neemt, antwoordt Cheshire kat......

D voor Doel

Nu je weet wat je wilt bereiken, wordt het tijd om na te denken hoe je dit gaat bereiken. Je kiest nu welke middelen geschikt zijn om in contact te komen met jouw doelgroep. Bij elk middel vraag je je af waarom je dit middel wilt inzetten en welke resultataten je ervan verwacht. Enkele middelen om uit te kiezen zijn: 

 • Website

 • E-mail marketing

 • Bloggen

 • Social Media

 • Video Marketing

 • Webinars

 • Workshops

 • Adverteren

 • Flyers 

 • En alle andere plekken waar jouw ideale klant komt!

S voor Strategie

S voor Strategie

Welke middelen je inzet hangt van de doelgroep af. Richt je je op vrouwen met overgewicht tussen 35-55? Dan is Facebook bijvoorbeeld een geschikt middel om te gebruiken.

 

Zorg dat je website goed gevonden wordt en informatie bevat waar je doelgroep iets aan heeft. Biedt een gratis product aan waar mensen hun e-mailadres voor willen achterlaten. Het beste kun je iets aanbieden dat een belangrijk probleem voor jouw cliënten oplost. Vanaf dat moment heb je altijd de mogelijkheid om met ze in contact te komen.

 

Het belangrijkste is dat je laat zien waar je goed in bent. Dit kun je doen door bijvoorbeeld bloggen, webinars en workshops. Zorg er ook voor dat er ervaringen van cliënten op je website staan. Dit helpt anderen een beslissing te nemen. En het mooiste is als iemand anders dat over jou vertelt!

 

Ga er dus eens rustig voor zitten en schrijf op welke middelen jij in wilt zetten om jouw doelgroep te bereiken.

 

Als het goed is, weet nu precies wat je wilt bereiken met je praktijk en welke middelen je gaat inzetten. Dan is het nu tijd voor een plan. 

 

Want waar begin je mee? Hoe ga je dat aanpakken? Heb je er hulp bij nodig? Wanneer wil je het afhebben? En hoe weet je of je plan goed verloopt? 

P voor Plan 

Als je al deze vragen kunt beantwoorden, ben je op de goede weg en ben je al veel dichter bij je doel dan je misschien denkt. Zet alles duidelijk op papier. Dat hoeft geen boekwerk te zijn, als je zelf maar precies snapt wat er staat......

I voor implementatie

Implementatie betekent kort gezegd DOEN! En jij bent er klaar voor! 

 

Tijd dus om je plan uit te voeren. Ben je een perfectionist? Zet je dan over het idee heen dat alles in één keer goed moet zijn. Je leert dingen alleen maar door ze te doen en fouten maken hoort daarbij.

 

Zie het als leermoment als iets niet gelijk lukt en denk na over je aanpak voor de volgende keer. Eén ding is zeker, als je dingen altijd perfect wilt doen, zul je je doelstellingen niet bereiken. Laat je dus niet ontmoedigen als zaken niet gelijk lukken. Dat hoort nu eenmaal bij ondernemen. 

 

Dus begin met wat je het leukst vindt en waarvan je snel resultaat verwacht. Je hebt toch ook alleen maar leren lopen, omdat je het probeerde? Als je gelijk na de eerste keer vallen was gestopt, zou je nu nog kruipen….. 

I voor Implementatie (Doen!) Zet het beeld op groot voor ondertiteling (dubbel klikken)......

Dit filmpje laat op een grappige manier zien hoe uitstelgedrag werkt.... Jammer genoeg is uitstelgedrag helemaal niet grappig. Het zorgt er namelijk voor dat je je doelstellingen niet bereikt. Let er daarom goed op dat jij geen zaken voor je uitschuift die je lastig of moeilijk vindt. Dit is vaak een teken dat je hulp nodig hebt. Misschien heb je extra informatie nodig of kun je iets beter door iemand anders laten doen. Laat je niet afleiden en zoek hulp. Wedden dat jij zo je doel bereikt?

Je kent nu het geheim voor een succesvolle praktijk. En dit geheim mag je best

delen! Heb je nog vragen? Je kunt ze stellen op www.onlinemarketingacademie.nl