Return to flip book view

Profiel Jos Hessels

Page 1

Als executive coach maar ook als adviseur pakt hij een rol waarin leiders weten dat ze openhartig kunnen zijn. Zijn talent: verbinding maken en onderhouden. Zijn handelsmerk: vertrouwen en discretie. De markt waarin hij opereert is zo klein en exclusief, dat je je geen misstap kunt Jos Hessels | Partner bij The Leadership AdvisoryThe Leadership Advisory; voorziet in bestuurszekerheid. Bemiddeling van Executive en Interim Leadership en advies op het gebied van Leadership.'Ik heb interesse in echte verbindingen met mensen. Daar ga ik ook heel bewust mee om'!

Page 2

veroorloven. Maar Jos Hessels snapt de persoon van de leider, diens dilemma’s, de processen en de dynamiek in de boardroom. Zijn mooiste momenten: aha-erlebnissen delen en daardoor een significante bijdrage leveren waarmee hij leiders en organisaties verder helpt.! Statuur Als Rotterdamse econoom uit een Wassenaars gezin was Jos Hessels voorbestemd om baas bij een groot bedrijf te worden. Liefst internationaal. Hessels: ‘Dat gaf statuur in de wereld waarin ik ben opgegroeid.’ En hij ging er ook voor: Shell, Pakhoed en Ryder Logistics (USA). Auto met chauffeur en alles wat daar bij hoort. Maar na een sabbatical met zijn gezin in 2002 op zijn 46e en een ervaring op de top van een hoge berg, koos hij voor een andere weg die ‘helemaal zijn ding’ werd. Die weg leidde via Boer & Croon naar The Leadership Advisory. Fingerspitzengefühl In groepen is Hessels als een vis in het water. Hij! zat vier jaar op een internaat in Zeist. Dus zonder ouders. Daar ontdekte hij al heel gauw zijn Fingerspitzengefühl voor wat er in een groep gebeurt. Jos: ‘Als er gedonder was, wist de groepsleiding mij te vinden om te achterhalen!wat er precies speelde.’ Op de Rotterdamse studentenvereniging en de Erasmusuniversiteit ontdekte hij zijn talent voor netwerken. Jos: ‘Het Rotterdamse studentenleven en ook de universiteit daar zijn nogal doenerig. Veel mensen met ambitie die willen scoren en ver willen komen. Dat paste goed bij mij. Ik ben geen boekenwurm, maar een mensenmens. Ik heb interesse in echte verbindingen met mensen. Daar ga ik ook heel bewust mee om.’ Organiseren Tijdens zijn studententijd was hij heel actief op bestuurlijk en organisatorisch vlak, maar ook druk met projectmatige dingen. Zo was hij president van AIESEC Rotterdam, organiseerde het verenigingslustrum en was preses van zijn dispuut. Hessels: ‘Er waren genoeg jongens die populair waren, maar die kon je niet vragen om het lustrum te organiseren. Ik zat in de categorie ‘leuke vent’ en als we hem vragen wordt het ook nog wat.’ Haakjes Ook bij de corporates moet je met mensen kunnen omgaan. Dat paste zeker bij hem en hij is er bij Shell, Pakhoed en Ryder ook mee omhoog geklommen. Maar powerplay om naar de absolute top door te stoten lag hem minder. Om daar te komen, moet je een bepaalde machtsuitstraling hebben. Hessels: ‘In mijn coachings noemen we dat power. Dat klinkt negatief, maar het is positief beïnvloeden.’! Als executive coach en adviseur kan hij daarentegen heel goed luisteren en reflecteren op wat hij hoort vanuit zijn ervaring en wat hij ziet in bedrijven in Nederland en daarbuiten. Op een prettige manier: ‘Ik ben niet bedreigend en creëer een veilige en positieve sfeer.’ Hij zoekt nooit dwangmatig naar de 'Ik creëer een veilige en positieve sfeer’

Page 3

sales pitch en komt niet om te pleasen. Hessels: ‘Ik zoek vooral haakjes. Zo’n haakje vergroot ik dan uit en dan moet mijn gesprekspartner er zelf over nadenken wat hij of zij met mijn advies doet. En in negen van de tien gevallen word ik dan gebeld.’! Emoties De positieve emotie zit bij Hessels in het scoren, in aha-erlebnissen delen en in de bevlogenheid waarmee hij onder andere op Nyenrode over zijn vak praat. De negatieve emotie zit in zijn ergernis aan bureaucratie, aan eindeloos vergaderen maar vooral aan ondermaatse kwaliteit. Het zit diep: ‘Juist in het topsegment moeten de processen in mijn werk voor honderd procent kloppen en ook helemaal gevolgd worden. Anders wordt er zo veel waarde vernietigd!’ Het minste wat van Hessels kan worden gezegd is dat hij een hoge opvatting heeft over het werk dat hij doet en de kwaliteit die hij levert. In zijn dagelijkse werk zit de emotie erin dat hij vaak te maken heeft met crisissituaties. Hessels: ‘Dat gaat altijd gepaard met emotie. Ik kom het dus veel tegen en het is aan mij om die emoties te managen. Ik word er alleen maar rustiger van.’ Berg Hij krijgt energie van de mensen waar hij mee werkt of waar hij mee bovenop een berg zit. Hessels: ‘Dat had ik nooit gedacht. Toen ik in!2002 tijdens mijn sabbatical voor het eerst met zo’n leiderschaps-trail meeging, had ik er helemaal geen zin in. Wat ga ik daar doen, dacht ik, in zo’n spiritueel groepje de berg op. Voorafgaand aan de tocht moest iedereen de reden geven waarom hij meeging. De een lag in scheiding, de andere zat op een dood punt in zijn carrière. Ik zei:!ik ben gestuurd door mijn vrouw.’ Het zou een omslagpunt in zijn leven worden. Sindsdien is hij elk jaar opnieuw meegegaan. Hessels: ‘Wat een verrijking! Binnen The Leadership Advisory ben!ik!nu degene die leiders mee de berg op neemt.’ 'Ik zoek vooral haakjes. Zo'n haakje vergroot ik dan uit en dan moet mijn gesprekspartner er zelf over nadenken wat hij of zij met mijn advies doet. En !in negen van de tien gevallen word ik dan gebeld'!

Page 4

Hessels is partner bij The Leadership Advisory.!Studeerde bedrijfseconomie in Rotterdam met als specialisatie Commerciële Beleidsvorming en nam deel aan het MBA-programma van Michigan State University (USA).! Daarna was Hessels werkzaam in diverse commerciële en general-managementfuncties bij Koninklijke Shell Groep in de sector Metals en Chemicals. Vervolgens werkzaam in directiefuncties bij Koninklijke Pakhoed N.V. Sinds 1999 vice-president en managing director van Ryder Europe (truck leasing and logistic services). Eerder lid van Raad van Advies van New Venture, een initiatief van o.a. het Ministerie van Economische Zaken ter stimulering van innovatief ondernemerschap. Tevens eerder adviseur van Barcode for Life (kanker-onderzoek) en lid van de Board van Executive Interim Management (EIM) in Zwitserland. Tot 1 juli 2019 lid van de RvC van Koninklijke Smit Groep. Veel ervaring om ingewikkelde vraagstukken op een plezierige doch scherpe wijze tot de kern terug te brengen. Denkt altijd in oplossingen met een pragmatische en mensgerichte insteek.Over Jos HesselsContactWaar The Leadership Advisory !u bij kan helpen:jos@theleadershipadvisory.com !+ 31 621 577 236 www.linkedin.com/in/jhessels www.theleadershipadvisory.com Amstelveen: The Garden Stroombaan 10 1181 VX Amstelveen Wassenaar: Kasteel de Wittenburg Landgoed de Wittenburg 1 2244 BV Wassenaar -Het vervullen en begeleiden van vaste en tijdelijk executive posities en toezichthoudende posities;!-Onafhankelijk board room advisering o.a. bij verandering en strategie;!-Zelf-evaluaties van Raden van Commissarissen en Raden van Bestuur;!-Individuele- en team coaching;!-Intervisie;!-Leadership assessment (individueel en teams). Wij werken met een team van 20 senior (interim) managers, adviseurs en coaches vanuit onze bureaulocaties in Amstelveen en Wassenaar.